Learnings fra Folkemødet

Rosengade Kunst og Kultur Live ©Henning Hjorth

Folkemødet 2016 er veloverstået. Fire dage på Bornholm og et Rosengade-telt som bød på et utal af levende og tankevækkende debatter i kulturpolitikkens navn. Dansk Live stod sammen med 24 kulturorganisationer bag indhold i Rosengade og havde desuden bestyrelsesformand Poul Martin Bonde i paneldebat om events som ny turisme-strategi hos Dansk Erhverv.

Rosengade Kunst og Kultur Live
Rosengade dannede rammer for kultur, musik og kunst-debat, med besøg af profiler fra hele kulturlivet. Ungdomspolitikerne fik udfordringen at komme med et bud på fremtidens kulturpolitik, med feedback fra kulturminister og grand old man på posten, Bertel Haarder – og her må det konstateres, at kulturen vil få forskellige vilkår afhængigt af hvem af disse som kommer i regering.

Der var en veloplagt debat om fremtiden for tv og radio med Anders Lassen, KODA. Christian Philip Morgan, TDC, Claus Bülow Christensen, Zibra Digital Media Group. Anders Blauenfeldt, TV2. Klaus Hansen, Producentforeningen og Caroline Reiler, DR. Vært: Jens Gaardbo

Torsdag blev indledt i solskin med en debat mellem Inger Støjberg og Anne Lise Marstrand-Jørgensen.
Mange kunstnere har stærkere holdninger til hvordan det officielle Danmark, bl.a. udlændingeminister Inger Støjberg har reageret på strømmen af flygtninge. En af dem er forfatter – og Venligboer – AnneLise Marstrand-Jørgensen. Torsdag stillede de to hinanden spørgsmål om det ansvar de hver især har.

Hvordan opprioriterer vi musikundervisning og spillestederne i Københavns Kommune? Der er masser af skattekroner nu, hvor København vokser og vokser med 10.000 indbyggere om året. De prioriteres til sundhed og daginstitutioner – ikke musik og musikundervisning. Hvorfor ikke? Kulturformand med en sag og politiker med et kald – Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen debatterede med Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen.

Rosengade Kunst og Kultur Live ©Henning Hjorth

Rosengade Kunst og Kultur Live ©Henning Hjorth

Skal der flere penge i kulturen eller skal vi have mere kultur for de kroner, der bliver givet nu? Hvordan får vi kultur og integration til at hænge sammen? Det og meget mere er med i debatten, hvor ungdomspolitikere fra R, DF, EL, V taler med kulturminister Bertel Haarder om visioner for fremtidens kulturpolitik. Musikken I Rosengade ‪#‎kunstogkultur ‪#‎fmdk

Lørdagens program i Rosengade bød på Samtalesalon, Fremtidens Kulturpolitik med ungdomspolitikere og kulturministeren og samtale mellem Niels Hausgaard og Lotte Svendsen om Indvandring og Udflytning.

Rosengade Kunst og Kultur Live ©Henning Hjorth

Rosengade Kunst og Kultur Live ©Henning Hjorth

Nedlæg kulturministeriet! 
“Jeg vil foreslå, at vi nedlægger Kulturministeriet. Jeg ønsker mig en sprudlende, farverig kultur, men ikke betalt af det offentlige. Det er ærgerligt, at det offentlige betaler, for sådan får man ikke god kunst,” sagde landsformanden for Liberal Alliances ungdom, Stefan Frederiksen i lørdagens brandtale – han valgte fællessangen “Vi er dem, de andre ikke må lege med”.

Dansk Erhverv: “Er events det nye turismeeventyr?”
Dansk Erhverv satte med paneldebatten “Er events det nye turismeeventyr ?” spot på potentialet for at udvikle en turismestrategi centreret omkring events. I panelet deltog Carl Christian Ebbesen, Kultur- og Fritidsborgmester, Københavns Kommune, Rasmus Horn Langhoff, Turismeordfører, Socialdemokraterne, Kirstin Blomgren, Feriehusudlejernes Brancheforening / Direktør i BornholmTour, Lars Lundov, Direktør, Sport Event Denmark. Ordstyreren var politisk kommentator Thomas Larsen

Det er Dansk Lives holdning, at man bør understøtte særkende og dyrke de forskellige festivaler og events potentiale fremfor at køre kassetænkning og kopiere det som allerede findes.

Poul Martin Bonde siger: “Det kunne være interessant at bringe de forskellige aktører indenfor events sammen, med fokus på at tænke nyt. Både for ikke at lave mere/for meget af det samme, men også for at tænke helt nyt og område-overskridende ift. til helt nye formater. Findes der eksempler på, at sport og kultur kan tænke og arbejde sammen omkring fremtidens megaevents. Her kan ideen om en national event-strategi bringes på banen. Ikke som noget uoverskueligt og bureaukratisk, men måske netop en opgave, der kan samle forskellige interessenter og munde ud i en top ti over områder, hvor der kan sættes ind ift. udvikling af fremtidens originale events”.

Læs mere om Rosengades debatter og talks her.

 

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder