Kulturens nye minister er Uffe Elbæk

Danmark fik i går en ny regering og dermed også en ny kulturminister, nemlig den radikale Uffe Elbæk.

57-årige Elbæk er nyvalgt i Folketinget. Han har tidligere stået i spidsen for bl.a. World Outgames, KaosPiloterne og Frontløberne, hvor de to sidstnævnte også er grundlagt af Elbæk.

At vores nye Kulturminister er en mand med visioner for kulturen, så vi under valgkampen, hvor han lancerede den opsigtsvækkende Kulturens Marshall Plan. Heri præsenterer han blandt andet sine tanker om omprioriteringer af kulturstøtten, hvor nyere kunstgenrer som den rytmiske livemusik i højere grad skal opprioriteres og tilgodeses til gavn for samfundet.

Bevæggrunden for udspillet lyder: ”Det er nødvendigt, at vi gentænker den danske kulturpolitik, som de sidste 10 år er blevet reduceret til et marginalpolitisk område. Det er et stort problem, da kulturpolitikken ikke kun giver afkast i musik, udstillinger, film og oplevelser, men også innovative løsninger på vores samfunds store udfordringer.” For som Elbæk siger: ”en af kulturpolitikkens kerneopgaver er, at ruste danskerne til globaliseringen, til at stå ansigt til ansigt med det nye, og samtidig bevare trygheden, fællesskabet og lysten til at virke.” Samtidig vil Elbæk styrke det tværministerielle samarbejde, så kulturlivet bidrager til f.eks. integration, uddannelse eller folkesundheden.

Læs mere om Elbæks visioner for den rytmiske musik og om hans Kulturens Marshall Plan her.

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder