Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2017

”Tilgængelighed gør, at jeg ikke føler mig sat i bås som handicappet eller hjælpeløs. Jeg synes der er rigtig mange spillesteder og festivaler der gør et stort stykke arbejde for at jeg kan føle mig på lige fod med andre, opleve de samme ting og gå de samme steder som mine venner.” – Frida Jersø, 19 år, rygmarvsskadet, musikelsker

 

Bevica Fonden og Volue uddeler den 28. oktober 200.000 kr til spillesteder og festivaler, der gør en særlig indsats for tilgængeligheden.

Gør eller vil din organisation gerne gøre en særlig indsats? Så er I kun et simpelt tilmeldingsskema væk fra et kandidatur til Bevica Fondens Tilgængelighedspris.

 

Hvem kan kandidere?

Alle spillesteder og festivaler med medlemskab af Dansk Live som udarbejder en handleplan med fokus på at skabe tilgængelighed for alle med udgangspunkt i Volues anbefalinger.

 

Hvad prioriterer prisjuryen? 

  • En handleplan, der tager udgangspunkt i Volues anbefalinger
  • Både den lange indsats, der allerede lever, og den begyndende indsats, der skal hjælpes på vej; man er altså ikke udelukket fra at kandidere, hvis man ikke tidligere har arbejdet med tilgængelighed
  • Den imødekommende, helhjertede, og fremadskuende tilgang – attitude over perfektion
  • Kreativ, nytænkende, og inkluderende ambition
  • Samarbejde, eksempelvis med lokale organisationer eller enkeltpersoner, der arbejder med tilgængelighed eller er berørte af emnet

 

Hvad er tidsplanen?

  • 1. august: deadline for indsendelse af kandidatur og handleplan på mail til lyra@dansklive.dk 
  • 27. oktober: den store prisoverrækkelse – du og din organisation er inviteret, så sæt kryds i kalenderen!

 

Hvordan kandiderer min organisation? 

Hent tilmeldingsskemaet her. Det er simpelt og består af kun seks punkter. Vær opmærksom på, at tilmeldingen maksimalt må være på seks A4-sider.

Bemærk, at en eventuel præmiering af jeres indsats ikke vil være øremærket realisering af konkrete tilgængelighedstiltag, og at der ikke vil foregå en afrapportering.

Præmieringen vil foregå via en hovedpris på 100.000 kr, og mellem tre til fem mindre priser.

 

Har du spørgsmål?

Skriv endelig til Lyra Lauge fra Dansk Live på lyra@dansklive.dk.

 

Prisjuryen består af:

Marianne Kofoed, direktør i Bevica Fonden

Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden

Henrik Bondo Nielsen, divisionschef i Roskilde Festival

Anders Berenth, Sammenslutningen af Unge Med Handicap – SUMH

Jakob Brixvold, sekretariatschef i Dansk Live

Emil Simonsen, artist, Suspekt & Klamfyr

Nabiha Bensouda, artist

 

Bedømmelsesudvalget bistås af Lyra Lauge fra Dansk Live, der varetager projektledelsen.

 

Grøn Koncert og Roskilde Festival er partnere i og bidragsydere til Volue, og kan dermed ikke kandidere.

 

Om Bevica Fonden & Volue:

Bevica Fonden og Volue arbejder for livemusik for alle. Vi forbedrer og sætter fokus på tilgængeligheden i livemusikken via blandt andet vores anbefalinger for god tilgængelighed for spillesteder og festivaler og uddelingen af Bevica Fondens Tilgængelighedspris. I år har prisen fået fordoblet præmiesummen til i alt 200.000, så vi kan honorere endnu flere initiativer for tilgængeligheden i musik. Volue består af Muskelsvindfonden, Roskilde Festival, Sammenslutningen af Unge Med Handicap, og Dansk Live, der også varetager projektledelsen.

Om Bevica Fonden:

Bevica Fonden er en erhvervsdrivende fond, der siden 1872 har arbejdet for at styrke det selvstændige og uafhængige liv for mennesker med bevægelseshandicap. Fonden uddeler en gang om året Bevica Fondens Tilgængelighedspris, der gives til en person eller organisation, som gør en særlig indsats for mennesker med bevægelseshandicap.