Et vellykket folkemøde

Rosengade 2015_570px

Folkemødet 2015 er nu overstået og igen i år, var Danmarks centrale kunst- og kulturorganisationer repræsenteret under samlet fane i Rosengade.

Det hele blev sparket i gang torsdag d. 11/6 i strålende sol til tonerne af fællessang under kyndig dirigering af kapelmester Torsten Nielsen fra DRs vokalensemble.

Rosengade2015 publikum_300px
Rosengade Kunst og Kultur 2015 (Foto: Henning Hjorth) 

Der var dog også plads til debat om torsdagen. Under programpunktet Hva’ så Roskilde…!!?! Hva’ så Allinge? Hva’ så Danmark? var der lagt op til en debat om kulturens evner til både at styrke økonomien i lokalområderne, men også brandingen af dem.
Til debatten senere på dagen var det repræsentanter fra Statens Kunstfond overfor Torben Steno der stod for skud om vilkårene for uddelingen af kunststøtte.

Underholdningen var også tilstede, både i form af Anders Breinholt der quizzede med Bornholms borgmester Winnie Grosbøll, samt musikalsk indslag fra Barbara Moleko, Rosengades husorkester under ledet af Lars Skjærbæk der sidst på natten overlod scenen til Thy Music Collectives DJ-session.

Rosengade 2015 Breinholt quiz_300px
Rosengade Kunst og Kultur 2015 (Foto: Henning Hjorth) 

Dagen derpå fik Rosengade besøg af øens musikalske børn, som KODA havde inviteret indenfor til at fremføre resultatet af mødet mellem skoleelever og professionelle sangskrivere fra KODA Skolekontakt. I alt var tre skoleklasser repræsenteret, der hver havde skrevet en sang i samarbejde med hhv. Nana Jacobi og Jørgen Thorup.

Rosengade2015 scenen_300px
Rosengade Kunst og Kultur 2015 (Foto: Henning Hjorth) 

Fredagen dannede også rammer for debat. Under overskrifterne Køn og diversitet i kunst og medier samt Kulturen som stor lokal driver var det nogle store og interessante emner, som blev debatteret fra scenen i Rosengade.

Aftenens underholdning blev leveret af Mads Langer der spillede for et fyldt Rosengade. Natten lukkede og slukkede, som den forgående aften, med husorkesteret der bød op til jam samt DJ fra Thy Music Collective.

Rosengades sidste dag var helt i underholdningens tegn. Dagens program var uden debatter hvilket gav plads til flere quizzer med Anders Breinholt samt flere kunstneriske performances.

Rosengade regn 2015_300px
Rosengade Kunst og Kultur 2015 (Foto: Henning Hjorth) 

Om aftenen var det ingen ringere end Niels Hausgaard, der indtog scenen. Vejret der havde artet sig de foregående dage, viste sig dog ikke fra sin bedste side. Dette havde dog ingen indflydelse på Niels Hausgaards optrædende, hvor hverken han eller publikum lod så slå ud af et par dråber vand.

Rosengade jam 2015_300px
Rosengade Kunst og Kultur 2015

Aftenens jam blev dog afbrudt af regnen. De få dråber der havde været under Hausgaard, blev afløst af øsende regnvejr, der i sidste endte resulterede i at strømen til scenen gik. Lars Skjærbæk og resten af husorkesteret forsatte dog ufortrødent inde i teltet i ly for regnen. Her opstod et af de magiske små øjeblikke, hvor et helt telt blev tryllebundet af hvad der sker når man tager en håndfuld af Danmarks dygtigste musikere og kun giver dem én mikrofon til deling.

Rosengade holdet2015_300px

Holdet bag Rosengade Kunst og Kultur 2015 (Foto: Henning Hjorth) 

Læs mere:
Rosengade på Facebook
Kunst- og kultur på Folkemødet 2015

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder