ET MINUTS STØJ!

image

Til ære for ofrene på Paris spillestedet La Bataclan, deres familier, livemusikken, friheden og vores franske kollegaer afholder europæiske spillesteder og deres publikum ‘Et Minuts Støj’ i aften – fredag d. 20. november kl. 22:00.

Dansk Live’s 100 medlemmer – spillesteder og festivaler – støtter initiativet, og mange deltager i selve markeringen.

Initiativet tages af den europæiske organisation Live DMA, som via sine 10 nationale og regionale livearrangør organisationer er netværk for mere end 1000 spillesteder og festivaler i Europa.
Livemusikken lever på tusindvis af steder, i projekter og i levende organisationer. Den danner rum for kunst, uddannelse, glæde, musik og mennesker, der lever i frihed. De fleste af disse mødesteder er skabt nedefra af kulturer fra hele verden, og der er tusindvis af tilgange til livets udfoldelse, som udstrømmer fra netop livemusikkens rum.
Også efter d. 13. november 2015 er vi stadig tusindvis af steder, der vil sikre åben dialog og musikalsk udveksling og samvær mellem mennesker – verden rundt. Vi er Le Bataclan, vi er barer, vi er spillesteder, vi er restauranter, vi er festivaler, vi er stadioner. Vi står. Vi vil græde i lang tid, med musik, for dem der nu er væk. For netop dem vil vi dedikere vores næste koncerter. Vi er tusindvis af spillesteder og livekoncertarrangører. Vi er endnu mere end det. Vi er stærkere.

I løbet af den forgangne tragiske weekend, har mange spillesteder over hele Europa vist deres solidaritet ved at gennemføre et minuts stilhed, i begyndelsen af deres koncerter. I Frankrig vil en særlig fond blive oprettet, for at hjælpe de mindste spillesteder med at håndtere annulleringer og sikkerhedsmæssige omkostninger.

I aften kl. 22:00 vil mange danske spillesteder deltage i markeringen ’Et Minuts Støj’, hvor publikum, musikere, frivillige og spillestedspersonale i ét minut laver den maksimale støj sammen. Til ære for de omkomne og som en understregning af at livemusikken lever!

’Et Minuts Støj’ på Facebook


NyhedsbrevTidligere Nyheder