DMF sætter fokus på ørerne med 3 arrangementer

Paspaahorelsen570px

Ved tre arrangementer i Aarhus, Odense og København tager musikere kampen op mod det største arbejdsmiljømæssige problem for danske musikere – høreskader.

Musikeres vigtigste værktøj er hørelsen. Men det er ofte hørelsen, der ender med at blive musikeres værste mareridt, hvis de ikke passer på den. Derfor er Dansk Musiker Forbund i samarbejde med GN ReSound gået sammen med musikere og producenter af lydvenlige instrumenter i kampagnen Pas På Hørelsen 2013, der skal sætte fokus på forebyggelse af høreskader.

Ved de tre arrangementer landet over vil musikerne Waqas Qadri fra Outlandish, Per Vers med Ayoe Angelica og Nappion sammen med musikerne fra X Factor trioen demonstrere fordelene ved at bruge in-ear-monitors, og fortælle, hvordan de passer på deres vigtigste redskab: hørelsen.

Mange tror at stemmen er mit vigtigste instrument. Men det er lige så vigtigt at have en god hørelse – og derfor passer jeg rigtigt godt på mine ører, når jeg er ude at spille, og når jeg er til koncert,” fortæller sangerinden Ayoe Angelica, som synger ved de tre koncertaftener under overskriften Pas På Hørelsen i Aarhus, Odense og København.

Ud over musikerne, vil audiologopæd og ph.d. studerende, Susanne Nemholt, der arbejder med høreskader som tinnitus og hyperacusis (lydoverfølsomhed), besvare spørgsmål fra salen.

Henrik Strube har selv tinnitus og er på vej med en ny bog om tinnitus og høreproblemer. Han er konferencier ved Pas På Hørelsen arrangementerne og siger:

Den konstante lydpåvirkning man udsættes for som musiker – både når man øver selv, med orkestret og spiller koncerter – kan ende med en permanent hørenedsættelse. Mister man sin hørelse, kommer den ikke igen. Så musikere – og specielt de helt unge – skal virkelige være opmærksomme på at passe på deres hørelse.”

 

Fakta:

Pas På Hørelsen:
Pas På Hørelsen er et tiltag fra DMF, der sætter fokus på musikeres hørelse. Hørelsen er en musikers vigtigste redskaber og høreproblemer er det største arbejdsmiljømæssige problem for danske musikere. Det er tredje gang, at DMF arrangerer Pas På Hørelsen. Arrangementerne i november 2013 er det hidtil største og er blevet til i samarbejde med GN ReSound, som er producent af høreapparater – blandt andet med tinnitus maskere.

Pas På Hørelsen finder sted:
3. november kl. 15 på Atlas, Aarhus
5. november kl. 20 på Posten, Odense
6. november kl. 20 på Jazzhouse, København

Gratis adgang. Tilmelding på www.dmf.dk/medlemsservice/paspaahoerelsen
Dørene åbner en time før, hvor der er rig mulighed for at afprøve det lydløse øvelokale, som DMF i samarbejde med Roland og Shure stiller op.

Pas På Hørelsen-arrangement:
Med info-koncerten vil musikerne sammen med musikerne fra X Factor trioen spille og fortælle om deres erfaringer med høreskader og brug af forebyggende høreværn og in-ear-monitors.

Undervejs vil audiologopæd og ph.d. studerende, Susanne Nemholt, fortælle om tinnitus og hyperacusis (lydoverfølsomhed) og forebyggelse af høreskader. Hun vil sammen med konferencier Henrik Strube besvare spørgsmål fra salen.

Rabat på høreværn:
Ved arrangementerne er det muligt at få taget afstøbning til formstøbte høreværn og in-ear-monitors. Der er 25 % rabat på formstøbte høreværn på dagen.

Musikere:
Sangeren og musikeren Waqas Qadri fra Outlandish,
Rapperen Per Vers med sangerinden Ayoe Angelica og human beatbox og rapperen Nappion
X Factor trioen med kapelmesteren Kim Zorde

Links:
www.dmf.dk/pph
www.facebook.com/danskmusikerforbund

 

Kilde: Dansk Musiker Forund 

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder