Det Bruunske Pakhus uddeler ‘Årets Franz’

KnudOdde

Det Bruunske Pakhus i Fredericia uddeler igen i år et legat til et ungt talent indenfor musikken, enten en enkeltperson eller et band, og er ment som en hjælp til at videreudvikle talentet, og uddelingen skal samtidig være med til at sætte fokus på musikken.

Legatet består af 25.000 kr. samt en statuette fremstillet af Franz Beckerlee. Som modtager af legatet bliver man således udråbt som ”Årets Franz”.

Det Bruunske Pakhus beder igen branchens ”smagsdommere” om hjælp til at udpege talentet og ser frem til at modtage en buket af navne fra spillestedsbookere, festivalsfolk og musikanmeldere fra det ganske land. Ud fra alle indstillede navne vil et lille udvalg udpege den endelige prismodtager.

Prisen og legatet vil blive uddelt under den årlige Jazz- og Blues Festival i Fredericia i starten af juli måned.

Legatets midler stammer fra Det Bruunske Pakhus’ kunstprojekt som går ud på, at vi får en kunstner som også har en musisk baggrund til at fremstille en serie kunstværker som bliver solgt, og overskuddet går til legatet. Midlerne fra dette års uddeling kommer fra en serie litografier fremstillet af Knud Odde.

Samtidig er der indgået samarbejde med en ny spændende kunstner, nemlig den højaktuelle Martin Hall.

Martin Hall har netop udgivet sin første soloplade i syv år til strålende anmeldelser fra hele landet, og har gennem tiden modtaget arbejdslegater fra Kunstfonden både som forfatter og musiker. Derudover blev han tilbage i 80’erne optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademis billedkunstskole og har arbejdet med grafisk kunst lige siden.

Det Bruunske Pakhus beder landets spillestedsbookere, festivalsfolk samt musikanmeldere om at indstille et navn til kontor@bruunskepakhus.dk senest d. 10. juni 2013.

Links:
Det Bruunske Pakhus

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder