Tilgængeligheds-weekend var en tilgængelig succes

16 skønne medlemmer af Dansk Live fik i weekenden 28.-29. april en sprælsk introduktion til tilgængelighed i livemusik. Fast track til tilgængelighed-weekenden blev arrangeret af Volue – livemusik for alle.

De i alt tredive deltagere afprøvede et nyt seminar-format med en dags information og oplæg, og en dag med praktisk arbejde for at få de gode ideer ført ud i livet. Første dag bestod af vidensdeling med oplægsholdere, der illustrerede præcis hvor bredt et felt tilgængelighed er, og hvor mange tilgange til det, der findes.

Sammen opdagede medlemmerne, at tilgængeligheds-indsatser var ganske tilgængelige, uanset kapacitet, budget, og tid.

En smagsprøve på feltet

Henrik Ib Jørgensen, direktør for Muskelsvindfonden, grundlægger af Rust og bestyrelsesformand for Vega, fortalte om at tænke tilgængeligheden ind i hele ens gæsts kunderejse.

Simon Philbert, medskaber af Musholm og ivrig koncertgænger, gav talrige eksempler på tilgængelighed i det byggede miljø på spillesteder og festivaler.

Sarah Glerup, cand.mag, aktivist, og folketingskandidat, gav hele medlemsforsamlingen et retorisk spark i måsen med et oplæg, og belyste de empatiske bevæggrunde til at engagere sig i tilgængelighed.
Blandt andet berettede hun om hvordan deltagelse i kulturelle arrangementer gjorde udslaget for, hvorvidt ALS-patienter valgte at forlænge deres liv ved brug af respirator.

Fingrene ned i materialet
Dag to stod på praktisk skrive-workshop, hvor medlemmerne fik gjort det første stykke arbejde på en tilgængeligheds-politik. Eksperter i form af Volues styregruppe rådgav medlemmerne en-til-en og svarede på spørgsmål i plenum som panel.

De glade deltagere fik også et eksklusivt indblik i Bevica Fondens virke i form af et lyn-oplæg fra direktør Marianne Kofoed – ganske relevant, da Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2017 uddeler 200.000 kr til Dansk Lives medlemmer.

Efter en let frokost-buffet i de underskønne omgivelser, Musholms prisvindende og fuldt tilgængelige ferie-sport-konference-center, drog medlemmerne hjem med ny viden om tilgængelighedens mange former og en god del praktisk arbejde overstået.

Fremad mod Tilgængelighedsprisen 2017
Nu arbejder vi mod deadlinen på indsendelse af kandidaturer til Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2017, den 1. august, hvor Volue & Bevica Fonden uddeler 200.000 kr til Dansk Lives medlemmer.

Det er nemt og ukompliceret at komme i betragtning, og Dansk Live står til medlemmernes rådighed for generel rådgivning. Send projektleder Lyra Lauge en email på lyra@dansklive.dk.

Opfylder din organisation Volues anbefalinger til guld-, sølv-, eller bronze-standard? Så få din certificering allerede idag lige her!