Stor fremgang til livemusikken

Nyheder – 27 juni 2017

Dansk Musikomsætning 2016 udkommer i dag og viser stor fremgang til livemusikken. Her er omsætningen siden 2012 steget med mere end 1 mia. kr. - fra 3,5 mia. kr. til 4,5 mia. kr. -  svarende til en vækst på 29 pct. Alene fremgangen ift. 2015 er på 10 pct.  

Musikkens potentiale skal foldes endnu mere ud

I alt omsætter musikbranchen for knap 7,5 mia kr. hvoraf livemusiken omsætter for 4,5 mia. kr. Samlet er musikbranchen gået frem med over 700 mio kr. siden 2015 og har oplevet en vækst på 23 procent over de sidste 5 år.  Den store omsætning og fremgangen viser, at danskerne er glade for musikken – både den indspillede og den man kan opleve live -  og langt fra er blevet mætte af stærke musikalske koncertoplevelser.

”Rapporten fra Rambøll viser, at musikbranchen er en vigtig del af erhvervslivet. Men det betyder ikke vi som musikbranche kan læne os tilbage. Vi skal tværtimod arbejde sammen med politikere og det øvrige erhvervsliv i en benhård indsats for at folde musikkens store potentiale ud, så den kommer til at spille en endnu større samfundsøkonomisk rolle i fremtiden,” siger Jakob Brixvold, Sekretariatschef i Dansk Live.

Det er femte år i træk, at Rambøll udarbejder opgørelsen på vegne af IFPI, Koda, Dansk Live, MXD, Gramex og Musikforlæggerne.

Læs rapporten Dansk Musikomsætning 2016