Sommerserie: Dansk Live på festivalbesøg

Festival – 21 juli 2017

Dansk Live besøger sommerens festivaler. I den kommende tid bringer vi sekretariatets personlige anbefalinger og tips til en god festival. Her får I kommunikationsassistent Josephines anbefalinger.

Hvilke festivaler skal du besøge i år?
Jeg sparker min festivalsæson i gang i det varmeste helvede, nemlig Copenhell. Det er min allerførste gang på Copenhell, og mine forventninger derfor er rimelig høje. Ugen efter tager jeg på, en efterhånden gammel kendning, nemlig Roskilde Festival. Efterfølgende suser jeg vest over til Vig festival, for derefter at holde et kort hvil, og afslutte min festivalsæson på Uhørt. 

Kommunikationsassistent Josephine giver sine til anbefalinger til sommerens festivaler

Hvilke følelser har du op til, at det hele går løs?
Jeg har det lidt som et lille barn der venter på at åbne alle de hårde pakker juleaften. Alle ved jo at det er de hårde pakker, der er de aller bedste! Så at sige at jeg glæder mig, ville være en jævn underdrivelse. 

"Jeg har det lidt som et lille barn der venter på at åbne alle de hårde pakker juleaften"


Hvilke koncerter glæder du dig allermest til?
Uh, den er faktisk lidt svær. Jeg tror mere at jeg fokuserer på det samlede indtryk jeg får af at være på de forskellige festivaler. Sorry to say, men det er lige så meget omgivelserne der spille et stort plus i min bog, som musikken der spiller fra scenekanten. Jeg kan sagtens have mit største idol stående på scenen og synge sine lunger ud, men er omgivelserne røv, er det desværre oftest det jeg kommer til at huske koncerten for. Faktisk er de koncerter som jeg ikke planlægger på forhånd, men jeg støder til tilfældigt, er også de koncerter som kommer til at stå klarest i min hukommelse. Jeg elsker overraskelser! 

Men når det så er sagt, ved jeg da uden tvivl at jeg kommer til skråle (skrige, growle, synge, hvine etc) med når bands og artister som Europe, System of Down, Baest, Frank Carter and the Rattlesnakes, Royal Blood, Solange, Gucci Mane, Nas, Princess Nokia, Gulddreng, Foo Fighters, Lorde, Den Sorte Skole, Icona Pop, Av Av Av, Mads Langer, mfl. går på scenen.


Hvilke tiltag er du spændt på at opleve?
Jeg er immervæk virkelig spændt på at opleve hele Copenhell ‘færen. Jeg har hørt at det skulle være noget specielt, og noget med at smadre ting. Og mjød, masser af mjød! På Roskilde skal jeg helt sikkert kigge forbi Dreamcity. Jeg har tidligere selv været en del af Dreamcity, og se den udviklning ‘byen’ har gennemgået de seneste år er helt vildt! Hvis du ikke finder mig dér, kan du helt sikkert finde mig i Foodcourt, eller ved en af scenerne. 

På Vig festival skal jeg helt klart nyde hele den samlede atmosfære. Der er simpelthen så hyggeligt på Vig - og hvis du ikke finder mig foran enten Heartbeat scenen til Tyroler rock eller Store scene, kan du finde mig i Hawaii Bar. 

Jeg glæder mig til at slutte min festival sæson af på Uhørt festival. Uhørt har specifikt fokus på nyeste talenter, og give dem muligheden for at eksperimentere og eksponere sig. Det er en ret intim festival, men det giver dig muligheden for at opleve vækstlaget inden for alle genre af dansk musik. 

"Jeg kan snildt gå omkring 10 km om dagen når jeg er på festival, så min allerhøjeste prioritet ligger først og fremmest i godt fodtøj"

Hvad er dine must-haves på festival? 

Jeg kan snildt gå omkring 10 km om dagen når jeg er på festival, så min allerhøjeste prioritet ligger først og fremmest i godt fodtøj. Derefter kommer min taske. Jeg foretrækker at have så meget samlet på så lidt plads aka. bæltetaske, kun til det mest nødvendige, bla. min vifte, som blev købt en i flamenco butik på Mallorca for 7 år siden. Den har reddet mig adskillige gange, når jeg har befundet mig under en varm teltdug sammen med 10 000 andre festivaldeltagere. Og håndsprit - det kan vidst ikke gentages nok gange! Tøjvalg spiller selvfølgelig en væsentlig rolle. Jeg har så småt begyndt at lære af mine tidligere års valg af tøj, som enten har givet mig et mindre hedeslag, eller sengelagt mig i en uge med halsbetændelse. Så jeg nærlæser altid vejr meldningerne i dagene op til festivalen, og så forbereder mig derefter. Det plejer ofte ikke at slå fejl. 

Vennerne er klart også et af mine absolutte must-haves, når jeg er på festivaler. Jeg kan sagtens gå til koncerter alene, men at stå i en flok og nyde koncerten sammen, er altså noget helt specielt! 

Med de seneste års udvikling af smartphones, har jeg måtte erkende at en powerbank er g-u-l-d værd. Selv om jeg er på festival, tjekker jeg stadig mails (arbejdsskade), samt holder mine sociale medier opdateret, og den kombination dræner rimelig hurtigt mit batteri.

Hvis vejret viser sig sin gode side, ser du mig ikke uden solbriller. Eller solcreme. Krebse-looket har bare aldrig været mig. 

I løbet af en festival bliver der indtaget rigeligt af forskellige væsker, men noget så simpelt som vand har aldrig skadet. Jeg prøver altid at afbalancere, så jeg får mindst 1-2 liter ren vand om dagen. Det lyder af meget, men mit hovede og krop plejer at takke mig dagen derpå. 

Sidst og ikke mindst! Husk det på gode humør. Dét er i sidste ende, det essentielle serum for at du får en fantastisk festival - så på med JA-hatten!