Sommerserie: Dansk Live på festival

Festival – 21 juni 2017

Dansk Live besøger sommerens festivaler. I den kommende tid bringer vi sekretariatets personlige anbefalinger og tips til en god festival. Her får I administrations- og organisations ansvarlig Michaels anbefalinger.

Hvilke festivaler skal du besøge i år?

  • Northside
  • Copenhell
  • Roskilde Festival
  • Nibe Festival
  • Skagen Festival
  • Smukfest
  • Uhørt Festival
  • Gutter City Festival

Hvilke følelser har du op til, at det hele går løs?
Der er altid en stor glæde forbundet ved at komme på græs – men det bliver jo også synligt hvor meget musik der er gledet næsen forbi i det forgangne år.  

Hvilke koncerter glæder du dig allermest til?
Radiohead på Roskilde i 97 står stadig for mig som min stærkeste koncertoplevelse til dato og jeg håber at få en flig af det samme på Northside. Jeg har genfundet dem igen her de seneste par år og især In Rainbows og The Bends bliver bare bedre med årene. Copenhell har også et stærkt line-up med bl.a. SOAD, Dillinger Escape Plan, Opeth og Ministry blandt de personlige favoritter. Fredagen på Roskilde står stærkest med Sean Kuti, Angel Olsen, Fader Fugtig og Foo Fighters og lidt onsdagstons til Red Fang, The Weekend og Justice. Nibe lokker lørdag med 50 års spilleglæde hos Gnags og det fornægter sig forhåbentlig ikke. Mens Jamiroquai på Smukfest og alskens nyt og spændende på Uhørt og Gutter. Så lidt nyt, lidt gammelt, lidt lånt og lidt dødsmetal (som man siger) – det må vist være det.

Ørepropper og cap/solcreme – ellers går der solstik i den på 0,5.

Hvilke tiltag er du spændt på at opleve
Jeg er spændt på at opleve Northside, Nibe og Skagen festival som jeg ikke har været på før. Det var forrygende at opleve mange mindre festivaler sidste år, og jeg håber at stemningen er lige så god på de lidt større festivaler. Og så bliver det sjovt at gense Smukfest, som jeg sidst besøgte omkring Y2K (fantastisk Beck-koncert btw). Der er nok sket en del. Konkret ift. tiltag, så håber jeg selvfølgelige på nye innovative godik-løsninger 

Hvad er dine must-haves på festival?
Ørepropper og cap/solcreme – ellers går der solstik i den på 0,5. Ellers gerne en god chilli con carne på et tidspunkt undervejs, så er jeg tilfreds. 

Så lidt nyt, lidt gammelt, lidt lånt og lidt dødsmetal (som man siger) – det må vist være det.