Secondary ticketing, mediehåndtering, frivillighed og meget mere på Dansk Lives efterårsseminar

Arrangementer – 12 september 2018

Dansk Live afholder efterårsseminar for organisationens medlemmer hos Kedelhuset i Silkeborg den 4.-6. oktober 2018. På programmet er temaer som vedrører  livearrangørernes hverdag, ligesom netværk og idéudveksling er i fokus. 

Seminaret, som varer fra torsdag til lørdag, byder blandt andet på et indblik i, hvordan man håndterer medier i en presset medievirkelighed, en snak om secondary ticketing og perspektiver på frivillighed, urbane musikgenrer, det stigende andenhånds billetsalg og meget mere. 

Seminaret er tilrettelagt med både fælles keynotes-oplæg og faglige spor, hvor deltagerne vil få lejlighed for at gå dybere ned i aktuelle emner og problemstillinger og hvor der vil være rig mulighed for erfarings- og idéudveksling. 

Et af disse spor vil omhandle mediehåndtering, hvor deltagerne vil få konkrete værktøjer til det fremtidige PR-arbejde. Mads Severinsen fra det aarhusianske kulturbureau Culture Works vil blandt andet komme ind på, hvordan man som arrangør kan navigere i medielandskabet og give indsigt i, hvordan dagens mediebillede er skruet sammen.

Derudover gentages desuden succesen fra tidligere år med et spillestedsorienteret spor, hvor deltagere fra spillestederne - efter en fælles opsamling på torsdagens møde med projektstøtteudvalget - får lejlighed til at dele gode erfaringer, løsninger og udfordringer som henholdsvis regionalt og honorarstøttet spillested.    

A Greener Festival - bæredygtighed og miljø i fokus  Programmet byder desuden på oplæg om de miljømæssige tiltag, der sker hos mange livearrangører i Danmark og internationalt. Vi har inviteret to talere fra to organisationer, der arbejder med miljøbelastning og bæredygtighed. Fra A Greener Festival, der arbejder med at rådgive festivaler til at blive mere bæredygtige, vil Teresa Moore bidrage med solid viden og indsigt omkring emnet. Når vi dagen efter genoptager temaet, er det i selskab med Jakob Rauff Baungaard fra rådgivningsvirksomheden Worldperfect, hvor vi skal høre mere om deres samarbejde med blandt andet Northside, Voxhall og Aarhus 2017 som kulturhovedstad omkring bæredygtig udvikling.

De kommende generationer    Dette års efterårsseminar kommer også til at handle om de unge og den næste generation. Det sker når vi sammen med Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen sætter spot på unges alkoholkultur i bevægelse anno 2018 og drøfter, hvordan spillesteder og festivaler kan understøtte og skabe et festmiljø, hvor også den stigende andel af unge, der ikke drikker alkohol, kan være med. Fra unges alkoholkultur til unge live-talenter. Seminaret vil i år også have besøg af unge livearrangører fra talentudviklingsprogrammet Live Talent, som er Dansk Lives nye indsats. Live Talent har til formål at give unge livearrangører en introduktion til livemusikbranchen, og vi kommer til at møde de unge deltagere, som vil fortælle lidt om sig selv og forløbet.


Urban og hip hop på programmet

Til seminaret har vi inviteret en række personer fra den danske pladebranche til en paneldebat om de nye danske urban- og hiphopartister, der dominerer streaming-hitlisterne og får enorm opmærksomhed fra især det unge publikum. Til denne panelsnak skal vi omkring hvordan man samarbejder med agenter om at booke disse artister, og hvilke potentialer og udfordringer der kan være.

Statistik og secondary ticketing
Fredagens sidste to programpunkter handler dels om Dansk Lives løbende arbejde med relevante branchetal og statistikker for livemiljøet, med besøg af Arne Dee fra Dansk Lives hollandske søsterorganisation VNLP, og dels emnet om secondary ticketing, som handler om, hvordan man som livearrangør undgår, at gæster køber ugyldige billetter eller billetter til overpris via diverse gensalgsportaler. Panelet består af repræsentanter fra Forbrugerrådet Tænk, Ticketmaster og VEGA.

Keychange - hvordan får vi en bedre kønsbalance
Årets efterårsseminar har også fokus på kønsbalancen i musikindustrien. Den internationale organisation Keychange er inviteret til at præsentere deres arbejde på tværs af den internationale musikbranche, med en ambition om at overkomme den skæve kønsbalance i musikindustrien. Keychange arbejder for en 50/50 fordeling af køn på line-up, og har indtil videre fået 100 festivaler med på idéen. Francine Gorman fra Keychange vil præsentere initiativet.

Livemusikkens frivillige
For mange af Dansk Lives medlemmer spiller frivillighed i dens mange afskygninger en stor rolle og er et af de tilbagevendende temaer på vores seminarer. Der bliver videreudviklet på årsmødets velbesøgte workshop om ledelse af frivillige, og vi skal denne gang også diskutere bl.a. motivationstyper og anerkendelse i det praktiske arbejde med frivillige.

Sikkerhed på festivaler
Dansk Live giver en status på arbejdet med sikkerhed ved festivaler og udendørs koncerter. På dette program bliver konkrete ændringer og fokusområder gennemgået for Justits- og Kulturministeriets ”vejledningen til sikkerhed ved udendørs musikarrangementer o.lign.”; et pågående revideringsarbejde, der løber over efteråret. Sofie Dahl, Roskilde Festival, vil fortælle om deres arbejde og erfaringer indenfor