Recap af Live Music Summit 2017

Nyheder – 30 oktober 2017

I fredags oprandt dagen for efterårets livemusikkonference endelig. Dagen bød på inspirerende talks, fremadskuende samtaler og sågar en prisoverrækkelse i de smukke omgivelser på Den Sorte Diamant.

Fredag d. 27. oktober inviterede Dansk Live i samarbejde med en række partnere arrangører og professionelle aktører  til en dag fyldt med inputs til debat og refleksion over, hvad der præger det aktuelle koncertmiljø, og hvordan fremtidens livescene skal se ud.

Efterårshimlen knejsede blåt over Den Sorte Diamant, der udgjorde konferencens flotte ramme. Foto: Kim Matthai Leland

Klokken 11.00 blev dørene til Dronningesalen slået op, og en veloplagt kulturborgmester bød velkommen. Efter Carl Christian Ebbesens åbningstale overtog dagens konferencier, Ane Cortzen, mikrofonen for at skyde dagens program i gang.

En Night Czar indtager scenen
Londons nattelivsborgmester Amy Lamé var den første taler på scenen. Lamé fortalte, at hun glæder sig over at se, at tanken om en by-/nattelivsborgmester er ved at sprede sig til flere europæiske storbyer – ja sågar til New York. Lamés hovedbudskab var dog, at vi skal passe på storbyens små og uafhængige spillesteder, da de er centrale for at bibeholde et mangfoldigt og nyskabende kulturliv – hvilket også resulterer i økonomiske fordele.

Londons Night Czar, Amy Lamé. Foto: Kim Matthai Leland

Gimle vinder Tilgængelighedsprisen 2017
Fire danske spillesteder og festivaler blev i dag hyldet for deres målrettede indsatser for at gøre musikalske liveoplevelser mulige og tilgængelige for alle musikelskere. Årets hovedpris på 100.000 gik til spillestedet Gimle i Roskilde, der fremhæves for deres skyhøje ambitionsniveau og deres brede forståelse af tilgængelighed. Prisen tildeles af Bevica Fonden og projektet Volue – livemusik for alle.

Læs mere om prisuddelingen

Repræsentanter fra spillestedet Gimle modtager Tilgængelighedsprisen på 100.00 kroner. Foto: Kim Matthai Leland

Frokost og networking i foyeren
Efter en storslået prisoverrækkelse, der afsluttedes med et kunstnerisk brag af Spejderrobot samt en danseduo, strakte konferencens gæster benene i foyeren, hvor der også blev tid til at snakke med velkendte kollegaer og nye bekendskaber.

Det unikke musikprogram
Sten Ove Toft fra spillestedet BLÅ i Oslo mødtes på scenen med Johnny Scratchley fra Outlook og Dimensions Festival til en snak om, hvilke parametre de hver især booker efter, hvad deres mere nicheorienterede programmer betyder for billetsalget og samt hvorfor man aldrig med sikkerhed kan forudse den gode booking. Samtalen blev modereret af kulturjournalisten Anna Ullman.

Johnny Scratchley, Anna Ullman og Sten Ove Toft på scenen. Foto: Dennis Frandsen

Steffen Ring leverede dagens teknologiske øjenåbner
Stor lyd til udendørskoncerter uden støjgener for naboerne – det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke desto mindre er det en af målsætningerne for det ambitiøse projekt MONICA. I fredags gæstede en af projektets lydeksperter, Steffen Ring, Live Music Summit, der mener, at vi kun har set toppen af isbjerget, når det kommer til muligheder for at lade teknologien optimere den musikalske liveoplevelse.

Steffen Ring fra MONICA-projektet. Foto: Dennis Frandsen

Mere brugerinvolvering og data i musikbranchen?
Ulrik Hjarnaa fra Voxmeter delte til konferencen ud af sin viden om, hvad han tror, brugen af data og brugerinvolvering kan have af potentialer for den danske livebranche.

Ulrik Hjarnaa fra Voxmeter, der fortæller om det nye program GetItOnTrack. Foto: Dennis Frandsen

Fremtidens festivaloplevelse og en vaskeægte legende
Efter en kortere pause indtog konferencens gæster igen stolerækkerne i Dronningesalen. Her bød eftermiddagen på en interessant paneldebat mellem Georgia Taglietti fra Sónar og Robin McNicol fra Bonnaroo Festival. I en samtale modereret af Anna Ullman reflekterede de to over online/offline-idealer, teknologiens muligheder for nye musikoplevelser og om de forskellige festivalkulturer, der kendetegner Sydeuropa, USA og det mere nordlige Europa.

Dagens faglige indhold afsluttedes med konferencens keynote speaker, Toni Visconti, der både delte røverhistorier og sine tanker om nutidens musikbranche og -kultur. For de friske fortsatte efterfesten på Huset-KBH, hvor gæsterne blev budt på vin og showcases.