Puls uddelinger offentliggøres i dag

Indsatser – 16 maj 2017

46 spillesteder og festivaler i hele Norden skal præsentere livemusik
Nordisk Kulturfond har i dag udpeget de 46 puls-arrangører, der skal give publikum i hele Norden koncertoplevelser med lovende nordiske artister i de næste tre år. Med denne udpegning af puls-arrangører uddeler fonden DKK 4,1 mio., hvilket betyder, at der i det kommende år kan afvikles mere end 300 koncerter

Med udpegningen af hele 46 koncertarrangører støtter vi både foreninger og kommercielle aktører og en mangfoldighed inden for musikgenrer, køn og alder – og det endda med en stor geografisk spredning, der gør, at utroligt mange får mulighed for at opleve nordiske artister, som de sikkert ellers ikke var stødt på.

Direktør for Nordisk Kulturfond Benny Marcel udtaler:
”Vi er utroligt glade for, at puls-ansøgerne har gjort det muligt for os at lave en udvælgelse, som omfavner hele feltet. Med udpegningen af hele 46 koncertarrangører støtter vi både foreninger og kommercielle aktører og en mangfoldighed inden for musikgenrer, køn og alder – og det endda med en stor geografisk spredning, der gør, at utroligt mange får mulighed for at opleve nordiske artister, som de sikkert ellers ikke var stødt på. De 46 arrangører har alle leveret et bud på et musikprogram af høj kvalitet, og vi håber, at de med puls-koncerterne kan være med til at bryde grænser og åbne nye døre for både artister og publikum.”Med puls er det lykkedes at vende det traditionelle blik på musikeksport på hovedet og i stedet se på importen af musik fra andre nordiske lande via arrangørenes arbejde. Puls har også fået stor national opbakning fra de nordiske lande og de nordiske kulturministre, og op mod 40 % af uddelingen i 2017 er finansieret af Nordisk Ministerråd for Kultur, Statens Kunstfond i Danmark, Music Foundation Finland samt Undervisnings- og kulturministeriet i Finland.Opbakningen ses også tydeligt i ansøgerfeltet, hvor ikke mindre end 105 koncertarrangører fra hele Norden havde søgt om at blive puls-arrangører i 2017-2019.

Seniorrådgiver i Nordisk Kulturfond Eline Sigfusson udtaler:
”Vi har haft et meget stærkt ansøgerfelt, som viser, at interessen for at arbejde med nordisk livemusik er stor og voksende. I en virkelighed, hvor vi streamer musik fra digitale tjenester, er livemusikken blevet et af de mest centrale omdrejningspunkter i musiklivet. Derfor er det vigtigt for os at understøtte, at livemusikken i højere grad tør satse på at overskride landegrænser i Norden. Med udpegningen af puls-arrangører har vi også muligheden for at etablere et stærkt netværk af nordiske scener, som kan åbne døre for flere spændende artister og tilbyde dem et større nordisk publikum.”

Puls-arrangørerne har fået støtte til at afvikle i alt 309 koncerter samt midler til publikumsudvikling. Støtten er uddelt specifikt for ét år ad gangen til et konkret program på mellem 5-10 koncerter, som skal afvikles i perioden august 2017 – august 2018.

De 46 pulsarrangører fordeler sig på følgende lande:

Danmark: 16 arrangører, Finland: 11 arrangører, Færøerne: 4 arrangører, Island: 1 arrangør, Norge: 4 arrangører, Sverige: 8 arrangører.

For yderligere information, kontakt: Eline Sigfusson, seniorrådgiver, +45 5366 0605