Paneldebat under Spot Festival om De nye arrangører

Nyheder – 01 maj 2018

Ved årets Spot Festival indbyder Dansk Live til debat og diskussion af nutidens og fremtidens vilkår for nye arrangør i den danske musikbranches vækstlag. 


Panelet består af fem nye arrangører, der aktivt har skabt deres egen karriere gennem flere års fordybelse i vækstlagets musikscene. Gennem en autodidakt, Do-It-Yourself (DIY) og direkte hands-on læringsproces, har de hver især erfaring indenfor blandt andet afvikling, produktion og projektledelse og er vant til at operere i en verden, hvor der ikke er langt fra idé til udførelse.

Historisk set har live-sektoren i mange tilfælde været funderet i en DIY vækstlagskultur, med et præg af anti-establishment forståelse. Dette grænsesøgende miljø fungerer ofte som et hands-on laboratorium for fritænkning samt eksperimentel tankegang og skaber plads til innovation og nytænkning, som inspiration for den etablerede livesektor. Samtidigt er vækstlagsmiljøet også præget af flygtige og diffuse idéer og tendenser, der muligvis skaber grobund for en svækket dialog med resten af musikbranchen.

Dette udgangspunkt danner grundlaget for en interessant diskussion af fordele og ulemper ved vækstlagets metoder, værktøjer, værdier og praktiske tilgange.


Her er det Barmer Boys fra indiske Amarrass Records på Honeyland Festival i 2017. Festivalen afvikles hver sommer på Bornholm i festivalarrangøren Jacob Kaarsbergs gamle barndomshjem.

Panelet debatterer blandt andet hvorvidt det moderne vækstlag spiller sammen med den etablerede musikbranche, eller om branchen omvendt skal forberede sig på forandring. Herunder hvorvidt vækstlagets samskabelse danner grundlag for en større kunstnerisk uafhængighed, der kan inspirere resten af livesektoren, eller om det modsat har en ekskluderende og modarbejdende effekt ved at operere uden for etablerede normer.

Yderligere vil panelet diskutere hvorvidt DIY-kulturens fællesskaber og principper om samskabelse er med til at danne grundlag for en tættere forbindelse mellem publikum, artister og arrangører. Samtidigt håber vi på at kunne få større indblik, hvorfor de nye arrangører ikke er repræsenteret ved de mange musikorganisationer, hvor de kunne være med til at inspirere og påvirke den etablerede branche.

Disse områder og mange flere, danner udgangspunktet for temaet som Dansk Live ønsker at diskutere med et stærkt panel af nye unge arrangører i den danske musikbranche.

Debatten finder sted fredag d. 11. maj klokken 10.00 på Radisson Blu i lokale 12. 

Se mere information her

I panelet sidder:


Amanda Baun

Amanda er stifter af musikbureauet Back To Future Sounds, der både arbejder med artister og koncertproduktioner. BTF Sounds står bag utallige arrangementer i København og har afviklet koncerter på mange alternative lokationer herunder i drivhus, pumpestation, taghaver og containerby. De mange events er sket i samarbejde med blandt andet Girls Are Awesome, Palmspree og VINK. 


Albert F. Helmig

Albert er stifter af foreningen Aarhus Volume, der siden 2016 har afviklet Aarhus Volume Gadefestival. Gadefesten, der afholdes ved Godsbanen, er blandt de største i Aarhus. Herudover arbejder Albert både ved Institut for X og Bureau Detours. Sideløbende producerer han koncerter, events og projekter og er vandt til at arbejde med millionbudgetter og flercifrede fondsansøgninger. I 2016 blev Albert tilmed kåret til Årets Ildsjæl og var dermed den yngste modtager af prisen. 


Evrim Citirikkaya

Evrim er projektleder og booker ved Det Turkise Telt og har været tilknyttet siden han var 15 år. Det Turkise Telt er blandt andet er en del af Aarhus Festuge og blev i 2016 kåret til Byens Bedste Spillested af AOA. Evrim og Det Turkise Telt afholder yderligere festivalen Roots&hybrid som en ny del af Spot Festival. Til dagligt læser han æstetik og kultur ved Aarhus Universitet.


Lio Talatinian Borggaard 

Lio arbejder som kurator ved Strøm hvor hun er med til at sikre et alsidigt og aktuelt lineup af elektroniske artister. Til dagligt studerer hun medie- og sonokommunikaton ved Sonic College, fungerer som freelance VJ og producerer musik under navnet LIO KILA. Lio har tidligere siddet i styregruppen for den lokale musikforening Stajsværk hvor hun har afviklet kulturevents og koncerter i Sydjylland. I 2017 skete det blandt andet i samarbejde med Kløften Festival.

 

Jacob Kaarsberg

Jacob er medstifter af foreningen Honeyland Palace, der årligt afholder Honeyland Festival på Bornholm. Festivalen inkluderer koncerter, visuel kunst, film, workshops, talks og camping. Den afholdes i Jacob og brorens gamle barndomshjem og fungerer som et DIY-arrangement hvor publikum selv er aktivt med til at skabe festivalaktiviteterne. I løbet af året afholder Jacob gennem Honeyland Palace også kulturevents og koncerter i København, Aarhus og Odense.


Moderator 

Maren Astrup Sørensen - Dansk Live