Nye vaner på programmet til årsmødet

Ud over strategi og ledelse sætter vi på årsmødet også fokus på arbejdet at implementerer nye vaner, der blandt andet kan bidrage til mere trygge og bæredygtige arrangementer. Det sker lørdag eftermiddag, hvor vi har følgende oplæg og oplægsholdere på programmet:


Ny plasthandlingsplan

Frank Nielsen fra Miljø- og Fødevareministeriet slår vejen forbi og taler om perspektiver i regeringens nye plasthandlingsplan. Planen følger op på en række EU-initiativer på området, der blandt andet ønsker at forbyde engangsplast til krus, service osv. Hvordan kommer det til at berøre arrangørerne og hvilket samspil der evt. måtte være i forhold til genbrug og affaldssortering, vil forhåbentlig stå klarere efterfølgende.


Røgfri Fremtid

Samtidig slår Kræftens Bekæmpelse et slag for en røgfri fremtid. Målsætningen med indsatsen Røgfri Fremtid er, at færre unge begynder at ryge. Dansk Live er blevet partner i indsatsen, og til årsmødet vil der være mulighed for at høre mere om arbejdet, komme med inputs til metoder i sammenhæng med festivaler og koncerter, samt lade sig inspirere til arbejdet med unge og røg på egen festival eller spillested. Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag indsatsen Røgfri Fremtid.


Orange Together

På Roskilde Festival havde de sidste år stor succes med kampagnen ’Orange Together’, som via kortspil og opsægende arbejde fokuserede på at få etableret en ny dialog omkring grænseoverskridende ædfærd blandt de unge. Fra festivalen kommer Sofie Dahl og fortæller om indsatsen og hvordan publikum i høj grad valgte at tage kampagne til sig og engagere sig i den.


Music Against Drugs

Endelig vil vi traditionen tro præsentere tankerne bag årets Music Against Drugs kampagne – der for 19. år løber af stablen med det formål at mindske stofferne blandt unge. Fra Sundhedsstyrelsen vil Maria Koch Abel og Lene Sønderup Olesen præsentere deres tanker som kampagneindsatsen sammen med bureauerne bag kampagnen.


Skal du med - så kan du se mere og stadig tilmelde dig på www.tilmeld.dk/Helsingor19