Morgenmøde: Diversitet i musikbranchen

Nyheder – 10 november 2016

Skærmbillede-2019-05-21-kl.-15.46.36.png#asset:2508

Det kniber med diversiteten i musikbranchen. Derfor sætter Dansk Live fokus på diversitet i musikbranchen gennem en række morgenmøder.

De seneste år har der været øget fokus på fåtallet af kvindelige musikere på festivalernes line-up, til prisuddelinger og i andre kunstneriske sammenhænge. Her argumenterer kritikere især for, at den skæve fordeling giver spildt talent.

Derfor har Dansk Live i samarbejde med fire andre musikorganisationer, Gramex, JazzDanmark, Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund, i løbet af 2016 og 2017 sat fokus på diversitet i musikbranchen. Igennem en række morgenmøder, en analyse af tal indsamlet blandt medlemmer af Dansk Live samt en række debatarrangementer er målet at belyse og diskutere emnet. Endvidere er målet at præsentere diversitetens mange fordele og på sigt skabe et grundlag for konkrete anbefalinger til forandring.

Rækken af morgenmøder skal undersøge, hvordan vi får en mere mangfoldig musikbranche. Møderne vil blive afholdt over hele landet - på spillesteder og i forbindelse med sommerens festivaler.

Arbejdet for en mere mangfoldig musikbranche fortsætter fremadrettet med nye initiativer i løbet af 2017 og 2018.

Find de nyeste tal for kønsbalancen blandt de medvirkende organisationers medlemmer i undersøgelsen: Diversitet i Musikbranchen - mod en bedre kønsbalance.

Deltag i debatten i Facebook gruppen, som samler og deler viden, debat og arrangementer om diversitet i musikken.

Morgenmøde med Girls Are Awesome. Foto: Nicolas Dalby/Girls Are Awesome.

Morgenmøde med Girls Are Awesome. Foto: Nicolas Dalby/Girls Are Awesome.