Miljøfokus på menuen til efterårsseminaret

Arrangementer – 03 september 2018

Med en række markante poltiske initiativer har 2018 indtil videre stået i miljøbelastningens tegn. I forlængelse af EU's indsats for en større cirkulær økonomi, præsenterede kommissionen tidligere på året en ny plaststrategi, der blandt andet vil forbyde eller markant reducere brugen af single-use-plastic som fx sugerør, engangsservice mv. Samtidig har man revideret flere affaldsdirektiver, der i de kommende år vil sætte nye mål for kildesortering og genanvendelse. Herhjemme kom regeringen i fredags med sin strategi for cirkulær økonomi og vil senere på året også præsentere deres bud på en plasthandlingsplan. Alt sammen noget som kan få betydning for livet som livearrangører.

Dansk Live har derfor – og fordi udviklingen generelt fordrer opmærksomhed på området – valgt at sætte fokus på de miljømæssige tiltag til det kommende efterårsseminar. Her vil vi blandt andet se nærmere på, hvordan vi i fællesskab kan blive bedre til at mindske miljøbelastningen ved at udvikle bedre processer og genbruge materialer i forbindelse med koncertafviklingen. Derudover vil vi også fokusere på, hvordan vi som branche kan bidrage til, at vores gæster ikke kun får gode musikalske oplevelser med sig hjem, men også bliver inspireret til større bevidsthed omkring bæredygtighed.

Til at hjælpe os godt på vej har vi derfor inviteret 2 talere til seminaret, der kan bidrage med solid viden og indsigt omkring miljøbelastning og bæredygtighed.

 

Sustainable keynote fra A Greener Festival

Fredag har vi inviteret Teresa Moore fra A Greener Festival til at fortælle om deres erfaringer og aktiviteter med at mindske miljøbelastningen blandt koncertarrangører. A Greener Festival er en non-profit-organisation, der hjælper koncertarrangører med at udvikle nye og bedre, bæredygtige praksisser og har siden 2007 tildelt mere end 400 festivaler en pris i overensstemmelse med deres retningslinjer for et bæredygtigt arrangement. 

Derudover afholder organisationen årligt deres Green Events & Innovations konference, hvor de samler op på udviklingen og de seneste trends og tiltag indenfor bæredygtig udvikling med fokus på koncerter og events, herunder affald, madspild mv. 

 

Stærke cases og bæredygtighedsstrategier fra Worldperfect 

Lørdag går vi i dybden med det konkrete arbejde, når Jakob Rauff Baungaard fra Worldperfect fortæller om deres samarbejde med blandt andet Northside, Voxhall og Aarhus 2017 som kulturhovedstad omkring bæredygtig udvikling. 

Worldperfect har både været med til at udvikle og implementere nye bæredygtighedsstrategier, men har også haft fingrene nede i mulden (eller affaldsspanden) i forhold til at finde løsninger og nye veje på konkrete indsamlings-, sorterings- og genbrugsproblematikker. 

Dette vil Jakob fortælle meget mere om på seminaret. 

 

Vi glæder os derfor meget til at høre mere fra de to oplægsholdere og håber at se så mange som muligt d. 4-6. oktober i Silkeborg.

Læs mere om efterårseminaret og tilmeld dig på www.tilmeld.dk/silkeborg18