Medlemsforum 2018 - Praktisk erfaring og god stemning

Arrangementer – 25 januar 2018

Skanderborg og Smukfest lagde i weekenden endnu engang rammer til det traditionsrige Grejforum – samlingspunktet for Dansk Lives praktikere - og denne gang med endnu flere deltagere og endnu flere grupper og emner på programmet. Det var derfor blevet omdøbt til Medlemsforum og her følger en kort stemningsreportage fra dagen. 

Mere end 130 Dansk Live medlemmer var i weekenden samlet i Skanderborg i Smukfests lokaler på Capri og Sølund for at dele erfaringer omkring stort og småt som koncert- og festivalarrangør. Det blev til en dag med masser af erfaringsudveksling og gode fortællinger fra den overståede festivalsæson. 

Det var tydeligt at mærke, at det kribler i fingerne for at komme ud og lave festival og koncertaktiviteter igen, og deltagerne fandt hurtig sammen i de forskellige fora og grupper, som  

  • Grejforum
  • Sikkerhedsforum
  • Elgruppen
  • VVS-gruppen
  • Arbejdsmiljøgruppen
  • Grøn Stue
  • Spillestedsgruppen
  • Tilgængelighedsgruppen

Dagen var allerede startet aftenen forinden, hvor der med hjemmesmurte sandwich og øl var lagt op til hygge og røverhistorier på Cafe Walthers i Skanderborg. 

Lars F. fra Smukfest havde vanen tro (og sammen med familien) styr på hele arrangementet og sørgede undervejs for kyndig guidance til de mange nye ansigter, som havde lagt vejen forbi.

Masser af faglighed

Med morgenmad og velkomst vel overstået lørdag var det blevet tid til at gå ud i de faglige grupper, som blev fordelt på lokaler på Capri og Sølund.

VVS- og Elfolkene fandt hurtigt hver sin gruppe og var straks i gang med at diskutere regulering og tekniske løsninger. Hos Elgruppen blev det blandt andet til en længere snak omkring generatorer og hvordan, man får madboderne på festivalerne til at opretholde kravene i lovgivningen.

I Sikkerhedsforum blev der evalueret på festivalsæsonen og efterfølgende gennemgik gruppen nye lovtiltag og arbejdet med at sikre både plads og publikum i 2018. Afslutningsvis kom gruppen med input til myndighedernes sikkerhedsvejledning, som skal revideres i løbet af foråret. 

Grøn Stue (Miljø- og Campinggruppen) havde fået besøg af Dansk Affaldsforening, der har udarbejdet en et fælles sæt af affaldspiktogrammer til udbredelse landet over, og i Grejforum blev der efter et kort indlæg omkring gassikkerhed blandt andet diskuteret egenkontrol af faldsikring samt de kommende regler for truckførerbevis.

Arbejdsmiljøgruppen var omkring krav til arbejdspladsvurderinger og forsikringsforhold - særligt i forhold til foreninger, der driver boder. Endelig fandt en lille gruppe tid til at snakke tilgængelighed som opfølgning på indsatsen i 2017, hvor Bevicafonden valgte at give en række spillesteder og festivaler et økonomisk bidrag til at styrke tilgængeligheden.

Også plads til spillesteder

Flere spillesteder havde også valgt at lægge vejen forbi Skanderborg, selv om seminaret typisk har henvendt sig til festivalfolket. Også her blev det til en god snak om blandt andet kasseterminaler, men også andre generelle tiltag blev berørt.

Stor tak til Lars F. & Co.

Afslutningsvis og på vegne af Dansk Lives medlemmer skal der lyde en stor tak til Lars F. fra Smukfest og familien for utrætteligt gå-på-mod og en skarp organisering af et superstærkt seminar. Lars har meldt ud, at det måske snart er på tide at give Grejforum videre og sammen med Dansk Live vil vi derfor se nærmere på, hvordan vi fremadrettet kan fastholde seminaret og ikke mindst den gode ånd, så spillesteds- og festivalfolket også i 2019 kan mødes til en omgang praktisk erfaringsudveksling i gode rammer. Input til dette arbejde er naturligvis altid meget velkomment.

Vi ser derfor frem til et godt seminar i 2019!