Mad & Drikke

På området for mad og drikke giver det mest mening at arbejde med sundhed og miljømæssig bæredygtighed i forhold til økologi, lokalt producerede produkter, vegetariske retter og ikke mindst at reducere madspild generelt.

Det er ikke alle publikummer, der automatisk elsker økologisk, lokalproduceret vegansk mad lige med det samme. Tværtimod kan det være en god ide at tage små skridt her. Vurder, hvad der giver mest mening for jeres event, og stil krav til jeres madleverandører.

Inspiration

2.1 Vælg økologi - så meget som ambitionerne rækker til

2.2 Lokalt producerede fødevarer - jo flere jo bedre

2.3 Server retter med mindre mængder kød og mere grønt – det giver mere klimavenlig mad (ofte også større fortjeneste)

2.4 Når der vælges kød, så gå efter så lyst kød som mulig, da klimaaftrykket er markant lavere. Udelad helst oksekød – det er svært, men ikke umuligt.

2.5 Hav altid populære vegetariske/veganske alternativer på menuen

2.6 Reducer madspild: Tag evt. snakken med madboderne om, hvordan I sammen kan forebygge madspild, fx ved at oplyse de sidste års salgstal. Tænk i måder at genanvende det, der alligevel kommer. Undersøg fx om lokale sociale organisationer vil modtage overskudsmad.

2.7 Vælg så vidt muligt økologisk øl, vin og spiritus


Tilbage til Bæredygtighedsguide