Live Talent på Bornholm

Nyheder – 25 maj 2018

Den 17. maj var Dansk Live på Bornholm for at deltage i et debtarrangement om udvikling af musikmiljøet på Bornholm og præsentere indsatsen Diversitet og talentudvikling herunder arrangør-forløbet Live Talent. Det skete i samarbejde med Musikhuzet i Rønne hvor det bornholmske musikmiljø var mødt op for blandt andet at diskutere aktiveringen af unge artister og arrangører på øen.

Maren Astrup, Kommunikationschef i Dansk Live, præsenterede Live Talent og de forskellige muligheder som forløbet byder på. Efterfølgende fortalte Alexander Rastén (Dansk Live) om hvordan det som ny arrangør har været at organisere den københavnske undergrundsfestival Lost Lands.

PR-ansvarlig ved Musikhuzet Peter Andreas Harteg præsenterede oplægget Musik Match, som indspark til debatten om hvordan spillestedet får aktiveret den unge, lokale musikscene. Her var en del gymnasielever, unge DJ’s og artister mødt op for at debattere. 


Debat om hvordan det unge publikum tiltrækkes

Det blev fremsat at flere unge vælger de lokale diskoteker frem Musikhuzets arrangementer og ikke ønsker at betale for indgangen til koncerter. Musikhuzet ser generelt en stor udfordring i at fastholde den meget flygtige unge målgruppe. Man så gerne at flere unge involverede sig i arrangementer ved Musikhuzet, men man har svært ved at finde nye arrangører, der ønsker at være fast tilknyttet.

Mange af de fremmødte unge følte imidlertid at der manglede information omkring hvordan man kunne blive tilknyttet og havde ikke den samme forståelse af manglen på kulturengagement på Bornholm. Her blev blandt andet henvist til Honeyland Festival og Wonderfestiwall, der hver år trækker og aktiverer en del unge.  

Kim Larsen og Kjukken i Musikhuzets have

Nyt samarbejde i målet om nye koncertformater

Det udviklede sig til en konstruktiv debat om hvordan Musikhuzet og de fremmødte nye arrangører aktivt kunne samskabe kulturelle arrangementer. Her blev talt om helhedsformater og om at inddrage både lokale musikere, kunstnere og lysfolk i skabelsen af mere alsidige kulturplatforme. Der blev blandt andet forslået ambient sovekoncerter med ikke-alkoholisk servering og om en gadefestival på torvet i Rønne i samarbejde med lokale virksomheder og butikker. Mange nye idéer blev vendt og generelt viste mødet et stort engagement og en lyst til yderligere fremtidigt samarbejde mellem de nye arrangører og Musikhuzet.