LIVE TALENT BESØGER TØNDER FESTIVAL

Nyheder – 28 august 2018

Foto: Søren Rajczyk

I weekenden fandt Live Talent sted for anden gang. Her var deltagerne på ekskursion til Tønder Festival for på egen hånd at opleve maskineriet bag en større festivalproduktion.    

Live Talent ankom lørdag formiddag til Tønder Festival hvor et hold af glade arrangører stod parat til at tage imod. Administrerende direktør Kirstine Uhrbrandt lagde ud med at fortælle historien bag festivalen, herunder hvordan opblomstringen af folkemusikken blandt lokale unge i 1974 lagde grunden for festivalens opstart. 

Det blev til en interessant fortælling omkring op- og nedture gennem 44 års festivaludvikling samt hvordan man som arrangør konstant må videreudvikle sit format for at holde trit med samtiden og tiltrække nyt publikum. Det ledte til visionen om Tønder Festival som samlingspunkt for folkemusikkens mange subkulturer og undergenrer og i målet om at danne en fortælling om musik som fællesskab på tværs af samfund.

Kirstine Urhbrand, adm direktør, Tønder festival. Foto: Søren Rajczyk

Foto: Søren Rajczyk

Deltagerne stillede mange nysgerrige spørgsmål til opbygningen af festivalformatet og atmosfæreleder Anette Just kunne hertil præsentere arbejdet med at nytænke de fysiske rammer omkring festivalen. Det blev forklaret hvordan Tønder Festival anser det visuelle format som værende en mindst ligeså vigtigt faktor for publikumsoplevelsen som musikken. I præsentationen af festivalen strategi for scenografi, lys og kunst var der mulighed for at trække direkte paralleller til mange af deltagernes egne tværkunstneriske projekter. 

Der var også tid til et oplæg med sikkerhedsansvarlig Hans Thomsen, der kunne fortælle mere omkring publikumssikkerhed og hvordan man skaber en tryg festivaloplevelse. Deltagerne blev præsenteret for de bagvedliggende sikkerhedsprocedurer, der er nødvendige under store festivalproduktioner. Der blev blandt andet snakket om kontakten med myndigheder samt vigtigheden med professionel sceneopbygning, samt planlægningen af nødprocedure og sikkerhedsplaner. 

Deltagerne mødte også den pladsansvarlige, der kunne fortælle mere om det store logistiske arbejde bag festivalproduktionen. Allerede i december starter arbejdet med planlægningen af festivalpladsen samt bestilling af telte, scener, toilet- og sovevogne. Byggeholdet er aktive på festivalens værkstedet henover vinteren og kortlægningen af området diskuteres og ændres mange gange før afviklingen i august. 

Foto: Søren Rajczyk

Dagens program var med til at give deltagerne en god fornemmelse af de mange alsidige aspekter ved festivalformatet samt vigtigheden ved et godt samarbejde på tværs af disse. Da holdet efterfølgende fik en rundvisning på festivalpladsen trådte de direkte ud i kulminationen af mange måneders forberedelser. Denne lørdag eftermiddag på en udsolgt Tønder Festival fungerede som en god afslutning for en dag omhandlende fortællingen om store komplekse festivalproduktioner.

Live Talent er støttet af Tuborgfondet. 

Foto: Søren Rajczyk

Foto: Søren Rajczyk