Live Music Summit 2017: Findes det unikke musikprogram?

Nyheder – 10 oktober 2017

Hvad betyder musikprogrammet for en festival eller et spillesteds evne til at skille sig ud fra sine nærmeste konkurrenter? Er tanken om det unikke program utopisk i en verden med så mange forskellige oplevelser i udbud, og hvor alt i sidste ende er afhængigt af billetsalg? Til Live Music Summit har vi inviteret to herrer, der til hverdag programplanlægger ud fra nogle helt bestemte men meget forskellige strategier.

 
Sten Ove Toft
er programchef for eksperimenterende venue BLÅ i Oslo. Spillestedet stiler efter at præsentere overraskende og udfordrende koncertoplevelser for publikum, og særligt fokuserer de på at være en platform for morgendagens nye store artister. Den 27. oktober taler han med NVS Music Groups kreative direktør Johnny Scratchley om programkuratering og om de chancer, man må tage, når man har nogle klare visioner for ens spillested eller festivals musikalske identitet.

Johnny Scratchley er en af de kreative kræfter bag de to britiske festivaler, Outlook og Dimensions, som NVS Music Group hver sommer afholder på et forladt fort på Kroatiens kyst. Begge festivaler hylder elektronisk og bastung musik, men hvor Dimensions dyrker de elektroniske subgenrer som  house, techno, disco og dubstep, præges Outlooks program i højere grad af genrer som reggae, hiphop, garage og grime.

Til Live Music Summit mødes de to herrer til en inspirerende samtale om, hvilke parametre de hver især booker efter, hvad deres mere nicheorienterede programmer betyder for billetsalget og relationen til publikum samt hvorfor de satser på at booke upcoming kunstnere frem for etablerede?

Johnny Scratchley og Sten Ove Toft i samtale om programkuratering til Live Music Summit 2017.

Live Music Summit er en ny internationale konference om livemusik. Her mødes arrangører og professionelle aktører til en dag fyldt med inputs til debat og refleksion over, hvordan fremtidens livescene skal se ud.

Konferencen løber af stablen fredag d. 27. oktober 2017 kl. 11 - 19 i Den Sorte Diamant

Læs mere og køb billetter her