Live Music Summit 2017: Kan man kontrollere lyd?

Nyheder – 16 august 2017

Stor lyd til udendørskoncerter uden støjgener for naboerne – det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke desto mindre er det en af målsætningerne for det ambitiøse projekt MONICA. Til oktober gæster en af projektets lydeksperter, Steffen Ring, Live Music Summit, og vi tør godt garantere, at hans bidrag bliver en teknologisk øjenåbner af rang.

Over de næste tre år skal danske og intenationale teknologieksperter og lydconnoisseurs finde formlen på, hvordan publikum foran scenen til udendørskoncerter får bedre lydoplevelser, uden at naboerne tvinges til at være med til festen. Det europæiske projekt MONICA vil undersøge og demonstrere, hvordan man med Internet of Things-teknologi kan afhjælpe udfordringer med lyd, støj og sikkerhed i forbindelse med større udendørsarrangementer i byer.

Til Live Music Summit lægger Steffen Ring, der er radiobølgespecialist og forsker på projektet, vejen forbi Den Sorte Diamant, hvor han vil åbne vores øjne for de muligheder, som innovativ teknologi kan skabe for fremtidens livekoncerter i byrummet.

Køb din billet til Live Music Summit 2017 her

Tivoli i København er partner og testmiljø for MONICA-projektets undersøgelser og demonstrationer. Foto: Lasse Salling, Tivoli.

Bedre lyd til Fredagsrock
MONICA-projektet løber fra 2017-2019 og vil med udgangspunkt i seks test-venues i seks europæiske storbyer undersøge teknologiske løsninger ved koncerter, festivaler, sportsbegivenheder og andre arrangementer i urbane omgivelser. Ét af disse test-venues er Tivoli i København, der i sommerhalvåret afholder Fredagsrock-koncerter under åben himmel.

Tivolis fredagskoncerter besøges årligt af mere end 500.000 mennesker, men de seneste år har den historiske forlystelsespark oplevet markant mere debat angående lyden. Naboerne ønsker et lavere lydniveau fra haven, mens koncertgæster og de optrædende kunstnere gerne så, at lydniveauet blev hævet. Ifølge projektleder i Tivoli, Jacob Krogh, syntes det derfor som en oplagt mulighede at gå ind i MONICA-projektet. Hans forhåbning er, at projektet udmunder i løsninger, der kan “optimere lydforholdene inde i haven til glæde for musikere, publikum og naboer samtidig med, at man overholder den miljøtilladelse der er pålagt Tivoli omkring støjbelastning udenfor haven”.


Om MONICA
MONICA er en forkortelse af den mundrettet projekttitel “Management Of Networked IoT Wearables Very Large Scale Demonstration of Cultural and Societal Applications”. Det internationale forskningsprojekt løber over en treårig periode og er hovedsageligt finansieret af EU-kommissionen, der har bidraget med 112 mio. kroner. Danske Gramex er initiativtageren bag projektet, der i dag har vokset sig til at være et samarbejde mellem 28 partnere fra seks europæiske lande.


Live Music Summit
er Dansk Lives nye internationale livemusikkonference, hvor arrangører og professionelle aktører inviteres til en dag fyldt med inputs til debat og refleksion over, hvordan fremtidens livescene skal se ud.

Konferencen løber af stablen fredag d. 27. oktober 2017 kl. 11 - 19 i Den Sorte Diamant
Læs mere og køb billetter her