Interview: Projektledelse med Anette Kristensen til Live Talent

Nyheder – 06 marts 2020

Anette Kristensen, medstifter og konsulent i Modus+

Lørdag den 7. marts besøger Live Talent Ungdommens Hus i Fredericia. Her vil Anette Kristensen fra Modus+ giver Live Talenterne en introduktion til projektledelse. Vi har talt med Anette om, hvad Live Talenterne har i vente til kursusgangen.

Kursusgangen i projektledelse er den fjerde gang talenterne mødes til Dansk Lives talentforløb, Live Talent. På lørdag den 7. marts vil Anette Kristensen blandt andet give talenterne indblik i, hvordan man bedst organiserer sig og koordinerer langsigtede indsatser i forbindelse med arrangering af festivaler, events og koncerter. Anette er konsulent og medstifter af Modus+ og er derudover blandt andet underviser i projektledelse Music Management på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Vil du starte med kort at fortælle om dig selv?

Jamen, jeg har arbejdet rigtig meget med projekter de seneste 10-15 år. Mit omdrejningspunkt er, hvordan man kompetenceudvikler folk i forhold til at blive mere strukturerede, i deres arbejde med projekter. Jeg hjælper både individer og organisationer med, hvordan man bliver bedre til at lave projekter, håndtere forandringer og holde bedre møder – overordnet forbedring af processer. Min baggrund er en Cand.mag. i kommunikation og så har jeg arbejdet både som konsulent, teamleder og projektleder.

Kursusgangen, lørdag den 7. marts, kommer til at handle om projektledelse og teamopbygning. Kan du fortælle lidt mere om, hvad deltagerne kommer til at høre om i dit oplæg?

Det deltagerne kommer til at lære er, hvad det egentlig er, der kendetegner et projekt. Altså, hvornår er noget et projekt og hvornår er det ikke, og hvis det er et projekt, hvad er det så for nogle dilemmaer, der er forbundet med det. Hvad er godt at vide i forhold til, hvordan jeg skal gribe det her projekt an. Så det er noget af det vi starter med at snakke om, fordi så får vi en fælles forståelse og et fælles afsæt. Når vi har fået en fælles forståelse af hvad et projekt er, tager vi fat i ét af de vigtigste værktøjer, når man skal starte et projekt. Dette værktøj er målformulering, som handler om, hvordan det er man formulerer mål og hvordan man finder ud af, hvorfor det giver mening at lave projektet. Det fortæller jeg lidt om, og så kommer de også til at arbejde med det i praksis i nogle mindre grupper, så de selv får lidt erfaring med at prøve det dér med målformulering.

Hvorfor er det vigtigt, som musik- eller eventarrangør, at have nogle værktøjer indenfor projektstyring?

Jamen det her er egentlig nogle greb eller værktøjer, som hjælper med at få lidt struktur på alle de ting, som ellers bare er meget oppe i hovedet på én. Altså, det kan godt nogle gange blive lidt fluffy. Så det dér med at få struktur og få sorteret tingene og skilt det lidt ad, det kan hjælpe rigtig meget, så man faktisk kan se processen for sig. Så kan man sige; hvorfor gør vi det her? Hvad skal vi levere og hvad vil vi opnå? - og få det skrevet ned, i stedet for bare at have det i tankerne.

Har du nogle eksempler eller erfaringer fra din egen karriere, som kan demonstrere, hvordan værktøjer inden for projektledelse kan bruges?

Jeg kan fortælle at dengang jeg fik bygget hus, her for syv år siden, skulle min mand og jeg jo flytte med vores to, dengang små, børn. Der lavede vi faktisk den her målformulering og fik formuleret, hvorfor er det egentlig at det giver mening at flytte fra vores rækkehus? Hvad er det, der skal komme ud af det? Hvorfor er det at vi ønsker at gøre det? Hvad er det vi håber bliver anderledes bagefter? Og hvad er det så vi skal levere for at det kan lade sig gøre? Så vi brugte det for at skabe overblik over processen. Min kollega Christian brugte det også dengang han, sammen med sin kone, skulle planlægge deres bryllup. For at have en plan for brylluppet havde de sådan et papkort hængende på væggen, til at holde styr på alt. Så det er for at snakke om tingene på en lidt mere struktureret måde, end hvis man bare sidder og vader lidt rundt i det.

Hvordan kan et projekt, som Live Talent, være med til at bane vej for nye arrangører?

Jeg tænker, at talenterne får en super god basis. De får en grunduddannelse, og bliver godt rustet til at komme ud i verden og gøre en masse gode ting. Jeg synes at forløbet er meget bredt - man kommer godt omkring de mange forskellige sider af at være livearrangør. Man får lov til at snuse til mange forskellige ting, hvor det så kan være at noget af det, der får deltagerne til at tænke; ”ej, det dér, det kunne jeg faktisk godt tænke mig at dykke lidt længere ned i”. Det synes jeg virkelig at Live Talent giver muligheden for.