Unges alkoholkultur i bevægelse

Arrangementer – 28 september 2018

På efterårsseminaret i Silkeborg den 4.-6. oktober vil vi sætte spot på unges alkoholvaner med ny viden på området.


Flere undersøgelser viser, at unges alkoholkultur er under forandring, og en rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens kampagne 'Fuld af liv' viser, at store dele af nutidens ungdomsgeneration har et mere mådeholdent forhold til alkohol sammenlignet med tidligere generationer og desuden mener, at der bliver drukket for meget iblandt unge.

Denne nye strømning har den helt naturlige konsekvens, at flere unge i dag ønsker et alternativ til alkohol. Som livearrangør åbner det op for at bevæge sig ind på et, i dansk kontekst, relativt nyt marked, hvor der også kan være et forretnings- og oplevelsesmæssigt incitament i at tilbyde flere alkoholfrie alternativer til koncertgængere - unge som gamle - der ikke drikker alkohol. Hvilke mulighederne og udfordringer kan det give for livearrangørerne? Er alkoholfrie drikkevarer et potentielt fremtidigt marked?

 

Mocktails på mode

Internationalt er der en tendens til, at koncertmiljøer i højere grad er begyndt at få ledsagelse af andre drikkevare end vin og traditionelle cocktails. Det skyldes både, at der i forskellige lande er lovkrav om dette i forhold til bevilling, og at den internationale livescene har fået øjnene op for en tendens til flere forbrugere, der vælger det alkoholfrie alternativ. Store festivaler har udover de alkoholholdige drikkevare, i større omfang et udvalg af alkoholfrie produkter på hylderne. Og det er ikke blot sodavand eller saft, der henleder tankerne på børnefest og farvelade, men alkoholfrie drinks med samme raffinement og kreativitet som cocktails altid har haft – såkaldte ”mocktails”. Dertil kommer et stort udbud af alkoholfri øl og vin også. 

 

Alternativer til alkohol på menuen i Silkeborg

I lyset af tendenser mod en efterspørgsel efter alternativer til alkohol i barmenuen, vil vi til Dansk Lives efteråsseminar i Silkeborg drøfte, hvordan man som livearrangører kan understøtte denne udvikling. Maria Koch Aabel fra Sundhedsstyrelsen og projektleder på Music Against Drugs-kampagnen og Nynne Sahl Frederiksen fra Kræftens Bekæmpelse og Fuld af liv-kampagnen besøger seminaret og klæder os på med fakta og viden om forandringerne i unges alkoholkultur. 

 

Som medlem af Dansk Live kan du deltage i efterårsseminaret d. 4.-6. oktober 2018. Klik her for at se det fulde program. 

Eftertilmelding til efterårsseminaret kan ske ved at sende en mail til Sofie Vedel Breidahl på sofie@dansklive.dk.