Fora for spillesteder, festivaler og mindre arrangører på Efterårsseminaret

Nyheder – 11 september 2020

Dansk Lives Efterårsseminar løber af stablen d. 23.-25. oktober 2020 i Nibe og Aalborg. Igen i år bliver fora afholdt, så spillesteder, festivaler og mindre og nye arrangører kan mødes og drøfte aktuelle emner. Årets centrale tema bliver livet som livearrangør under corona.

Efterårsseminarets fora er delt op i tre: et spillestedsfora, et festivalfora og et fora for mindre og nye arrangører. Alle emner er naturligvis velkomne, men det primære fokus bliver coronakrisens betydning. Medlemmer fra spillesteder kan til spillestedsfora derfor vende tanker og udfordringer med hensyn til kapacitetsbegrænsninger, koncertafvikling og den usikkerhed, der er fulgt med et meget anderledes 2020. Vi skuer mod fremtiden og holder håb og motivation oppe.

Til festivalfora har festivaler mulighed for at snakke 2021, og hvordan vi i fællesskab kan komme i gang igen i en ny virkelighed. I forummet for mindre eller nye aktører kan både festivaler og spillesteder mødes, hvis man føler, man har nogle andre omstændigheder end andre aktører i branchen. Dette kan eksempelvis være andre juridiske forhold eller andre udgangspunkter med hensyn til likviditet.

Såvel spillesteder som festivaler sidder med mange af de samme spørgsmål og udfordringer på forskellig skala. Her er vidensdeling ekstremt vigtigt, og det går begge veje: Både fra større aktører til mindre og omvendt. Vi kan lære af hinanden, inspirere hinanden og udvikle kreative idéer i fællesskab.

Fælles om fremtiden

Vidensdeling og samarbejde er vigtigere end nogensinde. Spillesteds- og festivalfora og fora for mindre og nye arrangører er en mulighed for at mødes om de fælles udfordringer og muligheder, som vi som vi sidder med i livemusikken. Efter et vanskeligt år, kan der være være behov for at dele ud af bekymringerne og hjælpe hinanden i en svær tid. Foraene er dog ikke kun terapeutiske, for fremtidsudsigterne, løsningerne og forretningsmulighederne fremadrettet vil også blive vendt, og forhåbentlig kan vi gå fra seminaret med lidt mere håb forude. De tre fora finder sted om fredagen for at starte seminaret ud i god ånd. Vi glæder os til at se jer.

Tilmelding til Efterårsseminaret kan ske her: www.tilmeld.dk/aalborgnibe20.

Vi holder tæt øje med udviklingen i smittetal og melder ud i god tid, hvis der bliver foretaget ændringer ved seminaret. Vi regner med at kunne afvikle seminaret som planlagt.