Dansk Live på SPOT

Arrangementer – 09 marts 2017

Dansk Live er igen i år på SPOT festival, hvor vi udover at høre en masse god, ny musik, vil stå for to arrangementer under SPOT + konferencen.

Fredag morgen, afholder vi i rækken af morgenmøder, et særligt SPOT MORGENMØDE. De fem organisationer, som i omkring et år, har arbejdet med at sætte fokus på diversitet og mangfoldighed i musikbranchen, står bag. Lørdag inviterer vi til talk med to profiler fra hver sin ende af musikbranchen. Det bliver en spændende indsigt i at arbejde med en elektronisk musikkarriere, internationalt og persepktivet fra en profil i den kommercielle ende af spektret.

Begge indslag vil blive modereret af Weekendavisens musikkritiker, Anna Ullman.

Fredag den 5. maj, kl. 10:00 – 12:00 (Lokale Nortvegia)

Morgenmøde: Diversitet i musikbranchen

Det kniber med diversiteten i musikbranchen. Det seneste år, har der blandt andet været fokus på manglende kvindelige musikere på line-up’et på festivaler, til prisuddelinger mv. Med den skæve fordeling, går vi glip af talent.

Hvad er status på diversitet i 2017? Det har de fem musikorganisationer; Dansk Live, Gramex, JazzDanmark, Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forund undersøgt foran, på, og bag scenen.

Musikbranchens organisationer ønsker at belyse og diskutere emnet, og har sammen indsamlet tal på området. Vi vil dog mere end belyse. Derfor har vi ikke kun analyseret men også, med en række morgenmøder, sat fokus på diversitetens mange muligheder. Næste skridt er at komme med konkrete anbefalinger til forandring.

Vi runder et års indsats af, med et morgenmøde på SPOT og inviterer branchens aktører til debat og aktion. Tallene vil blive præsenteret og et panel bestående af skarpe eksperter og musikbranchefolk vil diskutere mulige løsninger, faldgrupper og engagement for fremtidens musikbranche, der bærer diversitet som et adelsmærke.

Statens Kunstfonds nye chartre for diversitet i musikken vil afslutningsvis blive introduceret.

SPOT Morgenmøde præsenteres af Dansk Live, Gramex, Dansk Musikerforbund, Dansk Artist Forbund, JazzDanmark og Statens Kunstfond.

Panel vil blive offentliggjort løbende.

Moderator, Anna Ullman, Weekendavisen.

Lørdag den 6. maj, kl. 10:00 – 12:00 (Lokale Nortvegia)

Artist talks: brancheprofiler fra mainstream og undergrund

To personer med succes indenfor hvert sit felt, stiller op i denne formiddagstalk, med skarpe spørgsmål fra moderator, Anna Ullman. Panel vil blive offentliggjort løbende.