Arrangementsordning videreføres til den 31. august

Nyheder – 18 april 2020

Foto: Kim Matthai Leland

Kompensationsordningen for arrangementer som følge af COVID-19 forlænges til den 31. august. Det udtaler kulturminister Joy Mogensen lørdag aften.

Nu er der hjælp på vej til sommerens festivaler. Kompensationsordningen for arrangementer som følge af COVID-19 som følge af COVID-19 forlænges til den 31. august. Det meddelte Joy Mogensen lørdag aften.

Ordningen kommer også til at dække flere arrangementer end tidligere. Nu kan der søges kompensation for arrangementer med over 350 deltagere, hvor der tidligere kun kunne søges kompensation for arrangementer med over 1000 deltagere. Dertil er fortløbende arrangementer nu også kommet med i puljen, så arrangementer som festivaler, der som regel forløbe over flere dage nu også er med i puljen.

Udvidelsen af kompensationsordningen kommer i forlængelse af forbuddet mod større forsamlinger frem til den 31. august.

Om udvidelsen af kompensationsordningen siger Esben Marcher, Sekretariatschef i Dansk Live:

Det er rigtig gode nyheder, at man har valgt at udvide kompensationsordningen, så arrangører med mindre arrangementer også har mulighed for at få hjælp. Forlængelsen af ordningen er også altafgørende i forhold til de festivaler, der lige nu står overfor en usikker fremtid. Vi har en god dialog med kulturministeren og ved at målet har været at hjælpe flest muligt.

Der er endnu ikke kommet nogen udmelding fra statsminister Mette Frederiksen, om hvor mange deltagere forbuddet mod store arrangementer dækker over.

Det er vigtigt at understrege, at det at grænsen ligger på 350 ikke er ensbetydende med, at alle arrangementer med færre deltagere bliver mulige at gennemføre. Det kommer helt an på hvordan udviklingen omkring COVID-19 forløber", siger Esben Marcher.