Arena Nords Jens Ole Amstrup: Bowie har været en del af mit soundtrack, siden jeg var 12 år

Nyheder – 27 september 2017

Musik- og udviklingschef for Frederikshavns kulturelle epicenter, Jens Ole Amstrup, glæder sig til opleve den tidligere David Bowie-producer, men han ser i lige så høj grad frem til at tale med sine branchefæller over en kop kaffe i pauserne. Jens Ole leder til dagligt kulturhusene Maskinhallen, Det Musiske Hus og Arena Nord, og her kan du læse mere om, hvorfor han deltager på årets livemusikkonference.

“Jeg synes, programmet ser meget spændende ud. Så skal det da ingen hemmelighed være, at Bowie har været en del af mit soundtrack, siden jeg var 12 år – og derfor trækker oplægget fra Visconti da også en del. Jeg forventer, at jeg får noget med hjem, som er med til at flytte perspektiv på vores fælles arbejde med livemusikken. Jeg synes, vi er udfordret udenfor de store byer – dels med publikum, men også i måden den rytmiske musik kommer rundt i landet på. Det handler både om artister men også om økonomi.”
 

Jens Ole Amstrup er musik- og udviklingschef for tre kulturhuse i den nordjyske by, Frederikshavn.

Til Live Music Summit inviteres livearrangører fra hele verden til en dag med den musikalske liveoplevelse i centrum. Hvad betyder det for dig, at mødes med andre arrangører fra musikbranchen?
“Enhver anledning til at møde sine kolleger og brancen er godt givet ud, synes jeg. Dagene flyver afsted hjemme på kontoret - og det er i de uformelle rammer og over kaffen, at man får fyldt på med inspiration og erfaringer, som kan omsættes direkte i egne projekter. Det er meget værdifuldt og helt nødvendigt for mig i mit arbejde.”


Til dette års konference undersøger vi liveindustriens vækst og fremtid fra mange forskellige vinkler. Hvilke dele af programmet glæder du dig mest til at opleve?
“Det er jo altid interessant, når nogle kigger i krystalkuglen efter trends og nye tendenser. Så den del glæder jeg mig til. Og så ser jeg frem til oplægget fra Amy Lamé. På Dansk Live forårsseminar i Randers fik vil lukket op for udfordringerne med spillestederne i London. Det bliver interessant at høre mere fra arrangørmiljøet.”


LÆS OGSÅ: NorthSides John Fogde: Den bedste mulighed for at tage pulsen på branchen


Hvad håber du på at få ud af konferencen?
“Det vigtigste for mig er nok kaffepauserne. Fedt med oplæggene og inspirationen. Men skal det fungere og være rigtigt værdifuldt, så skal jeg nå at få snakket med en masse mennesker. Så jeg håber, at de andre har det på samme måde :-)”


Udover arrangører deltage aktører fra det danske erhvervsliv også i konferencen. Hvad tænker du, at danske livearrangører kan blive bedre til i samarbejdet med erhvervslivet? 
“Jeg synes, vi er gode til at samarbejde med erhvervslivet lokalt, når det gælder sponsoraftaler og billetter - noget, jeg kunne se som en mulighed fremadrettet, var et samarbejde om talentudvikling - at anvende lokale/regionale talenter og sangskrivere på en fælles platform, der ligestiller og skaber inspiration for alle unge i et lokalsamfund, uanset hvad man ønsker at blive god til. Jeg oplever i hvert fald, at de unge, der er igennem vores sangskriverforløb, får kompetencer, der kan anvendes i hvilket som helst job. Der kunne vi samarbejde langt stærkere med erhvervslivet.”


Live Music Summit løber af stablen d. 27. oktober 2017 i Den Sorte Diamant i København. Se programmet og køb din billet her.