Angreb på Manchester Arena

Dansk Live beklager og er utroligt kede af det angreb, som fandt sted natten til tirsdag den 23. maj, da publikum forlod Manchester Arena, efter en koncert med Ariana Grande.

Generelt er sikkerheden ved danske livearrangører af højeste prioritet, og Dansk Live og vores medlemmer har været og er løbende i kontakt med de danske myndigheder og følger deres anvisninger.

Sekretariatschef Jakob Brixvold gav interview til DR, tirsdag formiddag og han kalder angrebet for en forfærdelig tragedie og et fejt angreb på livemusikken, fællesskabet og vores værdier.

Samtidig er det også en virkelighed, vi efterhånden har levet i nogle år og i særdeleshed efter angrebet på Bataclan for halvandet år siden. Så situationen før og efter Manchester-angrebet er på den måde uændret, siger Jakob Brixvold.

– Samtidig er det også en virkelighed, vi efterhånden har levet i nogle år og i særdeleshed efter angrebet på Bataclan for halvandet år siden. Så situationen før og efter Manchester-angrebet er på den måde uændret, siger Jakob Brixvold.

Han fortæller, at de store spillesteder og festivalarrangører har en god og tæt dialog med myndighederne, og at sikkerhedsniveauet ved danske arrangementer generelt er højt.

– Men samtidig kan der ikke udstedes nogen garantier. Det her angreb foregik ikke inde på Manchester Arena, da folk forlod arrangementet, og det kan være enormt svært at dæmme op for den slags, siger Jakob Brixvold.

– Terrortruslen fylder meget, når der skal planlægges store musikarrangementer, hvor arrangørerne for eksempel må se på, hvordan de kan besværliggøre både adgang og flugtveje for potentielle terrorister.

– Sikkerhed skal være en del af planlægningen, men terrorangreb burde ikke være en del af et scenarium, hvor folk er ude for at feste og have gode oplevelser sammen, siger han.

Sikkerhed skal være en del af planlægningen, men terrorangreb burde ikke være en del af et scenarium, hvor folk er ude for at feste og have gode oplevelser sammen, siger han.