Campingområder

Campingområderne er en af de store udfordringer i forhold til affald, efterladte telte, luftmadrasser osv. Det er ikke et nemt område at arbejde med, men netop derfor er der god grund til at se på, hvordan man kan lave tiltag, der har en effekt.

Et stort problem er, at folk efterlader deres (alt for) billige telte og udstyr i stedet for at tage det med hjem. Der findes flere dokumenterede tiltag, som bekæmper dette – fx huse af genanvendeligt genbrugspap og leje af genbrugelige telte og alternative boformer.

Under alle omstændigheder vil det være relevant at tænke på tydelig kommunikation omkring oprydning og genbrug af campingudstyr. Samtidig vil det være en god ide at arbejde med at skabe let mulighed for at komme af med udstyr, som er helt smadret, fx ved at sætte affaldssorteringscontainere og -vejledere op ved udgangene.

Inspiration

7.1 Sælg attraktive teltpladser med fold-selv-paphuse

7.2 Implementer en depositum- eller belønningsordning, som skaber incitament til at rydde op og genbruge campingudstyr. Giv fx en tømmermandscola til hjemturen, når gæsten har forladt sit teltområde opryddeligt, har sorteret affaldet og er blevet “tjekket ud/kontrolleret” af en frivillig

7.3 Sørg for gode muligheder for at komme af med sorteret affald på campingområdet og ved udgangen

7.4 Etabler samarbejder med virksomheder, der kan udleje campingudstyr til gæsterne

7.5 Kommuniker tydeligt om forventningerne til, at alle rydder op og tager sig af deres eget udstyr, så det (måske) kan genbruges til næste år.

7.6 Etabler attraktive teltområder med krav om affaldssortering og nul-skraldspolitik

7.7 Skab ikke jeres egne problemer: Lej eller sælg ikke selv billige festivalstole, luftmadrasser med PVC eller lignende, som I ved ender med at blive liggende som affald.


Tilbage til Bæredygtighedsguide